Thursday, February 7, 2013

Tapas

Ma ei tea, kas me oleme seda kuskil maininud, et Granada on väike eraldi kohake Hispaanias, väidetavalt ainus, kus saab õhtuti baaris joogi kõrvale tasuta toitu - tapas. Jah, lugesite õigesti, TASUTA TOIT. Süsteem/rituaal on siis järgnev: lähed baari, ükskõik missugusesse, tellid juua (alkohol või karastusjook, kohviga tavaliselt ei saa, oleneb kohast) ja siis saad kas valida, mida juurde tahad või on baaril oma kindel asi, mida antakse. See tapas võib siis olla miski alates peotäiest oliividest või saiatükist vorstiviiluga kuni taldrikutäie toiduni välja.
Ma pean tunnistama, et pole seda kaugeltki piisavalt ära kasutanud ning neil kordadel, kui olen, pole meeles olnud pilti teha. Kuid Mirjami külaskäiguga sai see kõik parandatud nii et lo and behold - Granada toidukultuur!
Esimene pilt kujutab endast toidukogust kahe joogi kõrvale, ka minu tinto de verano on väga kenasti jäädvustatud (pildid, muide on kehvad, sest mul oli targematki teha, kui meie taldrikut pildistada): paneeritud krevetid, kananagitsad ja väike künkake krõpse. Ja seda saime kaks taldrikutäit. Iga jook maksis 2 eurot, mille sisse on toidu hind juba arvestatud. Not too shabby, rite?
Pilt número dos [vasakul] on samast õhtust, kuid uues kohas. Kohavahetuse põhjustas peamiselt see, et esimesest baarist sai õhtu edenedes midagi ööklubilaadset - muusika keerati iga paari minuti järel pisut valjemaks ning kaua sa ikka kisada jõuad. Teine koht oli üks tore itaalia restoran, kus ma olin varem korra käinud ja head tiramisut söönud. Seekord võtsime kolme peale pudeli Lambruscot, millega sai kaasa kuued erinevad tapased (maksimaalselt kolme sorti). Diil ise samamoodi päris hea, ei saa kurta, eksole. Keskel taldriku peal on siis moussaka, kreekapärane roog baklažaani ja lihaga, mida mina olin tahtnud juba tükk aega proovida, vasakul loomalihaga saiad ja üleval/paremal saiad krevettide ja  juustuga, kui ma õigesti mäletan. Selle süsteemi suurim viga on see tavaliselt, et sa ei jõua eriti palju juua, sest kõht on nii täis :D kultuurne tarbimine!
Kolmas pilt on järgmisest õhtust, kus me olime targemad ja ei söönud kodus väga palju, vaid hoidsime maitsemeeli baari jaoks.
Paremal lasanje, siis aedviljarullid (nagu lavašš) ning minu valitud lõhesaiad - there can never be too much fish!

Ja kui kellelgi feel foodpornist siiber pole, siis minu tänane hommikusöök, mille üle ma täiega uhke olen - gluteenivabad pannkoogid mandlijahu ja kookospiimaga. Peamiselt seetõttu, et ma katsetan nisujahu tarbimise lõpetamist natukeseks ajaks, ja sellega koos ka piimatooted kadusid veidikeseks ära. Eestis ilmselt matsutan jälle kohupiima ja kodujuustu kahe suupoolega, aga siin võib ju veidi lõbutseda ka :) kusjuures väga head tulid, julgen soovitada. Ja maasikad on peaaegu õige maitsega. :)
Head und, ilusat sessi mulle!


No comments:

Post a Comment